Apua, kun jo kommenteissa, feispuukissa ja puhelimitse painostetaan päivittämään useamman ihmisen voimin Kunhan Juhani saa kuvat koneelle, tulee kuvia mutta nyt siis raporttia tähän mennessä tapahtuneesta:

Mökö on käynyt katsomassa Nemin agitreenejä jo useasti, mutta nyt se on aloittanut myös pentukoulun ja käynyt siellä itseasiassa jo kahdesti. Naksutinkoulutukseen perustuva kurssi on alkanut hyvin, Pöksy on skarppi ja keskittyy hienosti mun kanssa tekemiseen. Toistaiseksi on harjoiteltu katsekontaktia, istumista, hihnassa kulkemista, vieraan ihmisen käsittelyä ja hampaiden katsomista sekä erilaisten häiriöiden rauhassa katsomista. Ainoastaan sauvakävelijä aiheutti pienoista ujostelua, joka helpotti kun pelottava sauvakävelijätäti lopetti kopsuttelun hetkeksi ja tuli juttelemaan lähelle. Tunnin lopuksi on pieni leikkihetki, ja siinä Mökö on itseasiassa ollut yllättävän jäässä. Meidän leikkikaveriksi osui samanikäinen aussipaimenpoika, ja Mökö oli sitä mieltä ettei olisi tarvinnut osua. Häntä koipien välissä Mökö pakeni mun selän taakse eikä suostunut kuin hieman haistamaan kaveria. Nemin kanssa liikkuessaan Mökö on vieraidenkin koirien kanssa rohkeampi, täytyy viedä sitä tapaamaan koiria enemmän ihan yksin.

Nemin kanssa leikit sujuvat hienosti. Nyt on löytynyt yhteiset vetoleikit, ja lähes mitä tahansa voi vetää. Puruluun palaa, tennispalloa tai jopa tarkoitukseen sopivia köysileluja. Muuten nyt parin viikon jälkeen huomaa, että Nemin osalta "kuherruskuukausi" alkaa olla lopussa eikä Nemi anna ihan niin paljon enää periksi. Omia leluja, ruokakuppia ja siankorvia puolustetaan, kun vielä viikko sitten Mökö sai Nemiltä ihan mitä halusi pelkästään ottamalla. Mielestäni ihan hyvä muutos.

Nemin uutisista mainittakoon etä agitreenit on sujuneet aika kivasti, ollaan harjoiteltu keppikulmia, irtoamista ja takaaleikkausta ja himppusen kontaktejakin. Uuden ryhmämme koutsit ovat kovasti kehuneet Nemiä näppäräksi ja nopeaksi koiraksi, kunhan saan sen vähän lisää hallintaan niin mulla on  käsissäni hieno kisakoira. Ihan kuin olisin kuullut tuon ennenkin?! Sitten vaan sitä hallintaa harjoittelemaan...

Lisäksi Nemi kävi fysioteraupeutilla (Mökö tuli mukaan hengailemaan) väänneltävänä ja käänneltävänä. Fyysisesti Nemi on kuulemma hyvässä kunnossa, ainoat jumit löytyivät ristiselän ja takaraajojen koukistajien alueelta, kuten aavistelinkin peitsauksen perusteella. Tuntuu jopa siltä, että nyt ravi löytyy helpommin, ilmeisesti vääntely vähän auttoi? Olin oikein ylpeä molemmista koirista ja fyssarikin kehui että onpa kivoja ja sosiaalisia vesikoiria molemmat. Ihanat!

Ai niin, onhan Mökö kaiken lisäksi kohdannut trimmerin ekaa kertaa! Klikkaa kuvaa niin näet loputkin.