Joo-o, aikaa on mennyt 8 kuukautta edellisestä päivityksestä . Kun laskee Mökön iän (10,5kk), voi aika tarkkaan arvata, miksi päivityksiä ei ole tullut. En väitä että kaikki aika menee kahden koiran kanssa puuhaamiseen, mutta sellaiset aivan ylimäääräiset vapaahetket ovat jotenkin kuluneet mieluummin koirien kanssa puuhatessa kuin niistä kirjoittaessa 

Nyt päätin palata sorvin ääreen osittain siksi, että olemme vihdoin päässeet Nemin kanssa starttaamaan kisauramme, ja tänne on mukavampi laittaa kisavideot kuin mihinkään sosiaaliseen mediaan. Täällä niitä katsovat ne, joita kiinnostaa ja joista "koiraihminen" ei ole haukkumanimi. Lisäksi haluan päivittää treenejä ja valokuvia, niitä on kuitenkin jälkeenpäin kiva lueskella.

Alkuvuoden aikana olen päässyt osallistumaan moniin erittäin hyviin koulutuksiin, siitä kiitos järjestäjille! Jaakko Suoknuutin, Sanna Kobylinin, Elina Jänesniemen ja Elina Teivaisen kulutukset ovat kaikki olleet erilaisia, mutta kaikki hyödyllisiä. Olin jo pitempään miettinyt kontaktien uudelleenopettamista Nemille, ja talven aikana tilanne akutisoitui kun Nemi ryhtyi loikkimaan pahimmillaan puomin päältä alas. Sannan koulutuksessa opin metodin, jota noudattamalla ryhdyimme keskiviikkolaisten kanssa harjoittelemaan pysähtyviä 2 on, 2 off -kontakteja. Muutamassa kuukaudessa homma eteni, mutta sitten tuli umpikuja. Nemi osasi oikean paikan, mutta vapautui vähän miten sattuu eikä kestänyt häiriötä. Elinan koulutusviikonlopussa päätin käyttää koko treeniaikamme kontakteihin, ja se kannatti. 30-asteen lämpötilassa juoksin puomia edestakaisin, mutta lopulta Nemi meni kovaa koko puomin, pysähtyi käskystä oikeaan paikkaan ja pysyi siinä pallon lentäessä ja minun juostessa ohi ja lopulta vapautui käskystä. Ja aikaa meni yhteensä 40 minuuttia. Money well spent.

Kontaktien treenaus jatkui ja kun ne lopulta saatiin kisavalmiiksi, aloitimme kisauramme Porvoon 1-luokkien kisoissa 30.6. Tuloksena kaksi hyllyä, mutta hyvät rada ja hieno fiilis. Agiradalla hylly tuli kun takaaleikkaus valui liian lähelle, Nemi kääntyi väärään suuntaan, tiputti riman ja hyppäsi saman esteen takaisin. Videota tässä: 

 

Hyppiksellä hylly tuli, kun Nemi tuli renkaan väärin ja irtosi pussiin ennen kuin ehdin pysäyttää. Loppuradalla päätin ottaa riskin ja kokeilin takaaleikkausta putkeen, ei onnistunut, mutta olisi ollut hieno jos olisi toiminut  Video:

 

 

Maanantaina 4.7. kokeiltiin vielä HAU Openissa ykkösten rataa. Siellä heti kolmas rima tippui kun otin Nemin liian läheltä vastaan ja yritin kääntää sitä käytännössä riman päällä. Kepeille asti sujui hyvin, siinä tuomari oli edeltävän hypyn kanssa linjassa ja aika lähellä => Nemi sai hepulin ja kävi räkyttämässä. Omat pasmat meni sekaisin ja yritin paniikissa työntää Nemiä parin kiellon verran kepeille ennen kun ymmärsin ottaa askeleen taaksepäin ja oikeasti lähettää sen pujottelemaan. Loppuradalla tippui vielä yksi rima ja ennen viimeistä estettä olisi voinut antaa hylkäävän kiellon, mutta maaliin päästiin. Tiukan ihanneajan takia aikavirhettäkin tuli n. 4s. keppien sähläyksen takia. Video tästäkin:

 

 

Nyt Nemi on kesä- ja sairaslomalla tähystyksellä tehdyn sterilaation jälkeen. Mökö on treenannut I-HAH:in penturyhmässä ja alkeita opeteltu kovasti. Hieno pieni agikoira sieltäkin tulossa, hurjan nopea ja innokas. Täytyy ottaa videota joku kerta sieltäkin, että näkee itsekin miltä Möksän meno näyttää. Ekat juoksut on olleet jo ja ainakin minun silmään näyttää vielä mediltä. Kaikki sormet ristiin!

 

Eiköhän siinä ollut tarpeeksi tavaraa ekalle kerralle pitkään aikaan, toivottavasti seuraava teksti tulee ennen ensi kevättä